"Je me souviens de l'odeur enivrante des livres, à la rentrée scolaire".
"Je me souviens", Georges Perec
19/7/09
Porrón
Acórdome de cando íamos cun porrón por auga á fonte para os maiores que andaban apañando nas patacas.
2 comentarios:
Xur
dijo...
Pois eu lémbrome do bar Porrón, en Vigo, feliz lugar onde bebiamos viño con azucre precisamente nun pequeno porrón. E venme á memoria tamén, que na barra sempre tiñan unhas cestiñas cheas de ovos cocidos que collías ti directamente para lles botar sal e pemento picante antes de os engulir. Logo diciamos ós donos cantos se comeran para os pagar; media ducia deles e dous recipientes do sagrado líquido era o mínimo que baixabamos por cabeza. Tempos aqueles.
1.- Acórdome que Juan Bonilla coleccionaba exemplares do Je me souviens de Perec, e un día escribiu os seus propios "acórdome(s)". Foi así como descubrín este marabilloso libro, feito de cachiños do cotián, entrañables souvenirs cos que se identificaron emocionados xeracións de franceses que, coma el, viviran a súa infancia e adolescencia entre os anos 50 e 60.
2.- Lendo O único que queda é o amor, atopei un dos recordos de Perec en forma de caixiñas de mistos. Logo saudoume Vila-Matas cos seus Recordos inventados, onde tamén se acordaba de Georges Perec, "que escribió un libro que se titulaba Je me souviens y en el que ninguno de los recuerdos era inventado”. Non sei se é preciso dicir que lembro, como non, os cronopios de Julio Cortázar, que tropezaban seguido cos seus recordos soltos pola casa, e sempre tiñan unha caricia para eles cando pasaban boureando polos pasillos.
3.- Creo este blog e pregúntome: padecerei a melancolía da magdalena?
2 comentarios:
Pois eu lémbrome do bar Porrón, en Vigo, feliz lugar onde bebiamos viño con azucre precisamente nun pequeno porrón. E venme á memoria tamén, que na barra sempre tiñan unhas cestiñas cheas de ovos cocidos que collías ti directamente para lles botar sal e pemento picante antes de os engulir. Logo diciamos ós donos cantos se comeran para os pagar; media ducia deles e dous recipientes do sagrado líquido era o mínimo que baixabamos por cabeza. Tempos aqueles.
En Compostela tamén había un mítico bar Porrón ata hai pouco.
Publicar un comentario